Україну накрила палюча спека, і замість задоволення від літніх днів, тварини страждають.

Далі - кілька найголовніших порад, як допомогти своїм домашнім улюбленцям у спеку та врятувати їх від перегрівання.

Якщо ваш друг весь день проводить у квартирі, обов’язково залишайте ввімкненим кондиціонер. Найголовніше відрегулювати температуру, потужність, щоб не простудити тварину. Також улюбленця можна освіжити махровим рушником, змоченим водою.

Читайте такожВикрав камеру та відзняв втечу: грайливий собака із ракеткою для пінг-понгу підкорив Мережу (відео)

Не залишайте вікна широко відкритими, тварина може через них випасти. Особливо такий спосіб "провітритися" полюбляють кішки.

Не дайте тварині страждати від зневоднення. Залиште пухнастику достатньо води, наповніть одразу кілька мисок для пиття. В спекотну пору не перегодовуйте тварину, подбайте про те, щоб в її раціоні була легка їжа.

Читайте такожЕксперти розповіли, як правильно вдягатися на роботу в літню спеку (відео)

Ні в якому разі не залишайте собаку в замкнутій машині у спеку. Ваш друг може отримати тепловий удар і навіть померти. Якщо спека занадто сильна, вигулюйте чотирилапих о 6-7 ранку, а ввечері після 18:00. Вдень намагайтеся утриматися від вуличних прогулянок.

Не обливайте домашнього улюбленця водою, краще змочіть йому лоб, ніс, лапи, зовнішню поверхню вух. Також у спеку не рекомендується коротко стригти свого компаньйона – адже у тварин шерсть виконує роль терморегулятора. І ви, бажаючи допомогти, можете нашкодити.