Коко володіла мовою глухонімих \ (Фото: Dr. Ronald H Cohen/ Gorilla Foundation

Коко, горила, яка опанувала мову жестів і показала світу, що можуть робити великі людиноподібні мавпи, померла уві сні у віці 46 років.

Читайте такожВчені знайшли мавп, що розмовляють

Як повідомляє CNN із посиланням на "Фонд горил" (The Gorilla Foundation), «Коко торкнулася життя мільйонів як посол для всіх горил і ікона для міжвидового спілкування та співпереживання, – йдеться в повідомленні. – Її любили і за нею сумуватимуть», передає Голос Америки.

Відео дня

Горила народилася в зоопарку Сан-Франциско в 1971 році і почала вивчати мову жестів на початку життя. Як відомо, вона розуміла близько 2000 слів розмовної англійської.

Дослідники перевезли її в Стенфорд у 1974 році і створили "Фонд горил", неприбуткову організацію, яка працює над збереженням та захистом горил. Коко і Фонд горил пізніше переїхали в гори Санта-Крус.

За даними Фонду, Коко розкрила світу дуже багато про емоційну здатність та пізнавальні здібності горил.

Коко зняли в декількох документальних фільмах і двічі на обкладинці National Geographic. Перша обкладинка містила фотографію, яку вона зробила сама – своє відображення в дзеркалі, зазначає фундація.

Про Коко багато розповідали ЗМІ, а також випустили книгу ілюстрацій про неї та кошеня, яке жило з нею. Крім того, Коко була відома як художниця, і її картини демонстрували на виставках.

"Фонд горил" продовжуватиме працювати над збереженням горил через проекти, що тривають, у тому числі додаток для мови знаків, у якому представлена Коко.