Керченський міст / Скріншот

Відкритий окупантами керченський міст принесе 10 млрд грн збитків через втручання в екологію.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Читайте такожУкраїнські бойові дельфіни загинули в окупованому Криму

Відео дня

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно зі слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил екологічної безпеки під час будівництва транспортного переходу через Керченську протоку на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 236 КК України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що будівництво транспортного переходу здійснюється з грубим порушенням правил екологічної безпеки, шкодить екосистемі Азовського моря, спричинило екологічне забруднення значної території України, завдало непоправної екологічної шкоди півострову Тузла (Україна), що полягає у його знищенні як унікального природного об’єкту та інші тяжкі наслідки природному навколишньому середовищу.

В ході досудового розслідування встановлено основного виконавця робіт з проектування та будівництва мосту, підрядника та субпідрядника, які у зв’язку з цим вже потрапили під санкційні списки США.

Окрім цього, як зазначає прокуратура, перевіряється низка європейських компаній на предмет постачання обладнання для незаконного будівництва мосту на тимчасово окуповану територію Криму.

«За інформацією спеціалістів Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні оточуючому середовищу Чорного та Азовського морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн.», – заявили у відомстві.