Чиновника будуть судити за недбалість / фото: УНІАН

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області поліція завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього в.о. керівника відповідного департаменту Львівської міськради за фактом вчинення службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Читайте такожЕкспертиза не підтвердила версію про підпал на сміттєзвалищі поблизу Львова - Луценко

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний посадовець неналежно поставився до виконання своїх обов’язків щодо здійснення контролю за підпорядкованим підприємством.

Відео дня

Зокрема, не забезпечив визначення відповідної стратегії розвитку підприємства в частині вжиття заходів до інженерної стійкості «тіла» Грибовицького сміттєвого полігону, тобто перешарування, ущільнення полігону, зміцнення його укосів тощо, а також загалом проведення на цьому підприємстві перевірок.

Всі наведені порушення призвели до зсуву в травні 2016 року укосу Львівського міського полігону ТБО, під завалами якого загинули люди.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей на сміттєзвалищі, також було оголошено директору ЛКП «Збиранка», його заступнику, а також начальнику полігону.