На звалищі в с. Великі Грибовичі будуть посилювати дамбу / УНІАН

"Сьогодні ми очікуємо, що завершиться прибуття техніки, яка вже почне ключові роботи. Скільки знадобиться часу і обладнання, я думаю, це вже побачимо за результатами перших двох-трьох днів", - заявив заступник міського голови Андрій Москаленко, пише 112.ua.

Читайте такожУ Львівській області встановили блокпост біля сміттєзвалища, "оборону" триматимуть місяць (відео)

Як повідомляв УНІАН, на звалищі в с. Великі Грибовичі будуть посилювати дамбу, щоб інфільтрат не мав можливості вилитися, якщо будуть якісь нестандартні ситуації. Посилення планують робити грунтом.

Відео дня

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.

Зараз у Львові триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища після обвалу на ньому і загибелі людей. Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щодня місто виробляє 650-700 тонн сміття.