садовий / УНІАН

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на газету Wyborcza.

Садовий мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і він змушений шукати допомоги, "щоб запобігти екологічній катастрофі в Східній Європі".

Читайте такожУ Сумській області виявлено близько 100 тонн нелегально завезених відходів зі Львова

Відео дня

Садовий написав, що причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах, в результаті чого використання звалища заборонено.

"Міські звалища відходів в інших містах України відмовляються приймати відходи зі Львова. Ця ситуація дуже тривожна, тому що накопичення великої кількості твердих відходів в місті може призвести до епідемії інфекційних захворювань і призводить до забруднення стічних вод", - написав Садовий.

Видання зазначає, що влада Любліна не може приймати подібні рішення без попередньої консультації з Головною інспекцєю з охорони навколишнього середовища (GIOS).

Читайте також"Пригоди" львівського сміття: на Житомирщині влаштували звалище прямо на дорозі (фото)

"Лист було направлено в Департамент охорони навколишнього середовища, який буде розслідувати ситуацію. Місто Люблін не може робити що-небудь в цьому питанні. Згоду на такі дії має дати головний інспектор охорони навколишнього середовища, який також повинен визначити можливості і умови для можливого прийому відходів, кількість і місце, куди можна було б транспортувати відходи і утилізувати", - повідомила прес-секретар адміністрації міста Люблін Ольга Мазурек-Подлешная.

Вивіз сміття зі Львова до Польщі теж не в компетенції Головної інспекції з охорони навколишнього середовища. Вивезення відходів зі Львова в Польщу можливий за умови, якщо GIOS і Міністерство екології та природних ресурсів України дадуть на це згоду. На сьогодні жодних офіційних запитів від українського міністерства Польща не отримувала.