Затверджено перелік ділянок для організації п’яти тимчасових майданчиків / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідну ухвалу сьогодні під час позачергового засідання сесії Львівської міської ради проголосувало 38 депутатів (всього у міськраді 64 депутати).

Даним рішенням затверджено перелік ділянок для організації п’яти тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі міста.

Згідно з документом, для придбання брикетувальних комплексів львівському комунальному підприємству «Львівспецкомунтранс» з міського бюджету буде виділено 97 млн грн.

Відео дня

Згідно з ухвалою, перевантажувальні майданчики для твердих побутових відходів облаштують за адресами: Сихівський, Галицький райони міста – на вул. Стрийській, 193; Залізничний район – вул. Городоцька, 280; Личаківський район – вул. Пластова, 13; Шевченківський район – вул. Шевченка, 327-г; Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Читайте такожЛьвів продовжує потопати у смітті: місцеві скаржаться на переповнені сміттєві баки (фото)

Такі ділянки для облаштування майданчиків визначила на засіданні 18 січня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На них мають встановити брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс на один район.

«Майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять зменшити напруження. Внаслідок брикетування, об'єм сміття зменшується в шість разів а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними. У такому стані відходи значно легше транспортувати та легше знаходити місця для його складування. Є полігони, які готові приймати наше сміття лише в такому стані. Ми робимо такі станції в кожному районі міста, аби диверсифікувати навантаження на них», - зазначив на сесії міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова також наголосив, що пресування сміття на цих майданчиках не становитиме жодної загрози для мешканців сусідніх вулиць.

Садовий також зазначив, що він звернувся до представників інших країн з проханням допомогти Львову в вивезенні сміття і наголосив, що ситуація із вивезенням і захороненням сміття у Львові залишається критичною і має тенденцію до погіршення.

Довідка УНІАН. У Львові з літа 2016 р. триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.