У Львові протестували проти спорудження сміттєпресувального заводу / фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, близько 20 молодих чоловіків, під час засідання увірвалися у велику сесійну залу, поводились агресивно, виламали двері в сесійній залі, спричинили штовханину та бійку з депутатами.

Учасники акції зірвали сесійне засідання, вимагаючи від депутатів негайного винесення на голосування і підтримки питання щодо заборони встановлення на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш» у Львові будь-яких підприємств, чия робота пов'язана зі сміттям.

Через це міський голова Андрій Садовий оголосив перерву в засіданні і залишив сесійну залу.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині активісти не допустили несанкціонованого скидання львівського сміття

Сьогодні вранці на площі біля міської ради під час протесту представники «Розвитку громади» також роздавали листівки з вимогами не встановлювати у Львові сміттєпресувального обладнання на території колишнього заводу «Львівхімсільмаш».

Як повідомляв УНІАН, випадки несанкціонованого завезення львівського сміття продовжують фіксуватися у різних областях України. Львівська влада заперечує свою причетність до несанкціонованого скидання сміття.

Довідка УНІАН. У Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів. За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.