На Рівненщині погрожують повертати львівське сміття на площу Ринок / su.npu.gov.ua

Незаконно вивезене зі Львівської області на Рівненщину сміття погрожують повернути під міську ратушу. Заступник голови обласної ради Олексій Бучинський заявив, що найбільше від львівського сміття страждають Рівне, Дніпро та Одеса. Про це пише місцеве видання "Радіотрек".

Читайте такожНа Житомирщині активісти не допустили несанкціонованого скидання львівського сміття

У свою чергу депутат обласної ради Володимир Муляр розповів, що до нього звернулися жителі села Оженин, які повідомили, що на приватній території хтось викинув понад 12 тонн сміття. Люди звернули увагу на папери і побачили там конверти і чеки із зазначенням міста Львів.

Відео дня

Олексій Бучинський відзначив, що вони готові реагувати на подальші схожі випадки: "І в разі появи нових таких фактів, ми будемо змушені це сміття вантажити і відвозити до Львівської міської ради, і там висипати. Тому що, терпіти таке в Рівненській області неможливо".

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.