В Україні на сьогодні налічується близько 30 тисяч сміттєзвалищ / Фото УНІАН

Про це повідомив у парламенті міністр екології Остап Семерак.

«Ми почали інвентаризацію всіх звалищ. Ми вимагаємо від органів місцевого самоврядування розширеної інформації про вивезення сміття. ... Станом на сьогодні жодна область не впоралася належним чином з поставленим завданням», - сказав він.

Семерак зазначив, що міністерство має інформацію про 6153 звалища.

Відео дня

«Ми розуміємо, що ця цифра неповна. ... Різниця між 30 тисячами звалищ (які існують на думку Мінекології – УНІАН) і 6 тисячами ідентифікованих – це стан виконання обласними та районними адміністраціями доручення Кабінету міністрів», - додав він.

Читайте такожКабмін визначився, як перевірятиме підприємства у сфері поводження з небезпечними відходами

За словами Семерака, Одеська, Херсонська області і місто Київ взагалі не передали інформації про звалища.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2016 року Кабінет міністрів доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Міністерству екології провести перевірку й інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними. Інвентаризація звалищ була необхідна, оскільки органи виконавчої влади чи місцевого самоврядування не володіють відповідною інформацією.

Наступним важливим етапом державної політики, як очікується, стане розробка Національної стратегії поводження з відходами і плану з реалізації цієї стратегії, які повинні бути підготовлені до кінця цього року.

Міністр екології неодноразово наголошував, що в Україні на сьогодні налічується близько 30 тисяч сміттєзвалищ і полігонів для відходів, але інформація про них відсутня.