Одним з базових принципів стратегії буде розширена відповідальність виробників упаковки / УНІАН

Про це повідомив під час конференції начальник відділу поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами департаменту екологічної безпеки міністерства Олександр Семенець.

Читайте такожСортування сміття має відбуватися на спеціальних майданчиках - Семерак

"10 грудня – це дата, коли розробники повинні надати міністерству текст анотованої структури проекту стратегії. Міністерство через деякий час, може через тиждень, опублікує цей текст. Орієнтовно в середині грудня ми публічно представимо проект стратегії", - сказав він.

Відео дня

Семенець наголосив, що після презентації проекту стратегії робоча група, яка складається з представників Мінекології, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та міжнародних консультантів, буде продовжувати роботу над її вдосконаленням.

За словами представника Мінекології, одним з базових принципів стратегії буде розширена відповідальність виробників упаковки, суть якої полягає, зокрема, у роздільному зборі сміття.

"Стратегію буде затверджено постановою Кабінету міністрів. Упродовж місяця-двох вона буде доопрацьовуватися і потім подаватися в уряд", - додав Семенець.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2016 року Кабінет міністрів доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Міністерству екології та природних ресурсів провести перевірку та інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними. Інвентаризація звалищ була необхідна, оскільки органи виконавчої влади або місцевого самоврядування не володіють відповідною інформацією.

Наступним важливим етапом державної політики, як очікується, стане розробка Національної стратегії поводження з відходами і плану з реалізації цієї стратегії, які повинні бути підготовлені до кінця цього року.