Фото we.org.ua

До Держекоінспекції у Запорізькій області із використанням електронного сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ України» надійшло звернення  гр. Сладкової  О. Є. щодо можливого звалища скляних ємностей із небезпечними хімічними речовинами (невідомими речовинами) на території    острова Хортиця у м. Запоріжжі, який входить до природно-заповідного фонду.

Читайте такожСемерак про сферу утилізації небезпечних відходів: за два місяці ми вже перевірили 35 ліцензіатів. Перевіримо і 259

Спеціалістами держекоінспекції оперативно здійснено виїзд до вказаного місця події та проведено обстеження зазначеної узверненні території. Під час візуального огляду встановлено, що вищевказана територія частково огороджена металевим парканом і має тверде покриття, на якому розташовані відходи різного морфологічного складу (ПЕТ пляшки, скло, ганчір’я, тощо). Також, в одній із будівель, що знаходиться на вказаній території та має вільний доступ, зафіксовано значну кількість скляних ємностей з речовинами невідомого походження, пошкоджені люмінесцентні лампи.

Відео дня

На час обстеження вищезазначена територія не охоронялася. Землевласників (землекористувачів), власників відходів або винних осіб не встановлено.

З метою попередження негативного впливу на довкілля та запобігання створення небезпеки для здоров'я людей і вжиття відповідних заходів реагування, Держекоінспекцією у Запорізькій області терміново підготовлено і направлено повідомлення Запорізькому міському голові, а також проінформовано керівництво Національного заповідника «Хортиця».