За висновками екологів, львівське сміття не спричинило загрозу людям та довкіллю / Фото: УНІАН

Як повідомив УНІАН начальник Зборівського відділення поліції Микола Петрик, для цього немає підстав, оскільки за висновками екологів сміття не спричинило загрозу людям та довкіллю.

Представники екологічної інспекції Тернопільської області та слідчо-оперативної групи встановили, що поблизу Малашівського сміттєзвалища, куди вивозять сміття з Тернополя, лежить приблизно 113 м куб.  сміття.

Читайте такожСуд зобов’язав Львівську міськраду припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища

Відео дня

«Інформація про те, що вантажний автомобіль на львівських номерах привіз та викинув на території Тернопільської області сміття, надійшла до Зборівського відділення поліції 22 листопада. Під час перевірки побутових відходів виявили чеки з АЗС та магазинів, а також інші документи які видавалися на території Львівської області», – розповів Петрик.

Відповідно до висновків екологічної інспекції, сміття займає приблизно 0,013 га, сума збитків становить 554 грн.

«В діях невідомих осіб слідчі вбачають лише ознаки адміністративного правопорушення. Зараз зловмисників розшукують та опрацьовують відео з камер спостережень, аби встановити автомобіль», – повідомив Петрик.

Відповідно до розпорядження начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, на Львівській трасі встановлено пост для контролю за автодорогою і для того, що уникнути подібних незаконних завезень сміття.

Як повідомляв УНІАН, міський голова Тернополя Сергій Надал наприкінці минулого тижня в офіційній заяві закликав міськраду Львова забрати сміття, скинуте без дозволу біля Малашівського сміттєзвалища, куди вивозять відходи з Тернополя.

Під даною заявою підписали і депутатів, що спричинило непорозуміння, оскільки, як з’ясувалося, депутати не підписувалися під даним зверненням.