Сумнозвісне львівське сміттєзвалище / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в зверненні за підписом Надала, оприлюдненому на офіційному сайті міськради.

У зверненні сказано, що в ніч з 21 на 22 листопада 2016 року працівники Малашівського сміттєзвалища виявили сміття, викинуте неподалік полігону.

Читайте такожНезаконно вивантажене під Каневом львівське сміття захоронять на міському полігоні

Відео дня

«При попередньому огляді сміття виявлено, що відходи мають «львівське» походження. Жодна з міських рад Львівської області, жодне Львівське комунальне чи приватне підприємство офіційно не зверталися до Тернопільської міської ради з проханням прийняти львівське сміття на тернопільські полігони. Неприпустимо, коли працівники підприємств, які збирають львівське сміття, на своїх сміттєвозах «по-бандитськи», під покровом ночі, скидають сміття у сусідній області фактично «під паркани людей»», – йдеться у зверненні.

Читайте такожЛьвівський суд припинив експлуатацію Грибовицького звалища

У ньому міський голова також наголосив, що такі дії не дають можливість «будувати добросусідські та цивілізовані стосунки між нашими містами».

Також у зверненні міститься фраза «ми, депутати міської ради Тернополя, офіційно звертаємося до наших львівських колег з вимогою негайно вивезти сміття, вибачитися перед мешканцями села Малашівці за завдану шкоду та сплатити відповідну компенсацію».

Однак депутати, як виявилося, навіть не були ознайомлені з даним зверненням і його не підписували.

«Нас без нас женили... Прес-служба Тернопільської міської ради БЕЗ ВІДОМА депутатів опублікувала заяву невідомо до кого, щоб забрали сміття, яке невідомо хто привіз невідомо точно звідки. Логічно було б, якщо хтось хоче опублікувати подібне звернення депутатів, то спочатку збирає підписи хоча б 22 депутатів (більшості), а потім вже публікує. Але не навпаки», – написав на своїй сторінці в Фейсбуці депутат міськради Назар Зелінка.

Як повідомив УНІАН начальник обласного управління поліції Олександр Богомол, зараз за фактом скиду сміття поблизу Малашівського сміттєзвалище проводиться перевірка. За даними Богомола, про факт скиду сміття, яке начебто має львівське походження, йому телефоном повідомив міський голова Тернополя, одразу після чого було розпочато перевірку.

«Номерів автомобіля, який скинув сміття, працівники звалища не зафіксували, відповідно цей автомобіль ми не затримали», – зазначив Богомол.