Нелегально завезене сміття зі Львова виявлено в Олевському районі Житомирської області / facebook.com/nikolaiychuk

Про це повідомив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук на своїй сторінці в Facebook.

“У Житомирській області, на кордоні Олевського та Лугинського регіонів, три вантажівки справили несанкціонований викид сміття, в основі якого - відходи від медичних препаратів, серед яких були виявлені листівки і виписки з Львівської області", - написав він.

Депутат уточнив, що в кілометрі від житлових будинків селища Білокоровичі Олевського району в ніч на 23 жовтня були помічені три вантажівки, які з'їжджали з дороги і спішно їхали з району.

Відео дня

Читайте такожНа трасі перекинулася фура, що везла сміття зі Львова до Києва (фото)

Як повідомив кореспонденту УНІАН т.в.о. голови Олевської райдержадміністрації Дмитро Лазаренко, такий факт дійсно мав місце.

"Біля Білокоровичів Олевського району місцеві жителі виявили сміття зі Львова, однак номерів машин ніхто не бачив і точно не доведено цей факт", - сказав Лазаренко

За його словами, вантажівки з львівським сміттям заїхали цими днями і, ймовірно, розвантажилися. Про те, що сміття саме зі Львова, свідчать квитанції, чеки, знайдені у великій кількості серед сміття. "Було викинуто десь три вантажні машини сміття, а може, і більше, будемо щось із цим робити», - сказав Лазаренко, додавши, що "про цей випадок ми повідомимо владу області офіційним листом".

Як повідомлялося, раніше Житомирська облдержадміністрація вже повідомляла про виявлене на Житомирщині сміття, нелегально завезене зі Львова.

Як повідомляв УНІАН, у Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовецького сміттєзвалища. Міський голова Львова неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.