фото УНІАН

Про це Гройсман заявив сьогодні під час засідання уряду, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

"Де ви будете бачити з міською радою, де ми можемо допомогти і підтримати, я готовий це зробити, - наголосив прем’єр-міністр, звертаючись до голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки. - Я до ваших послуг".

Читайте також"Пригоди" львівського сміття: на Житомирщині влаштували звалище прямо на дорозі (фото)

Відео дня

Говорячи про необхідні дії уряду, щоб допомогти Львову вирішити питання сміттєзвалища, прем’єр-міністр нагадав, що 30 вересня у рамках робочої поїздки до Львівської області зустрічався з представниками громади села Малі Грибовичі, Львівської міської ради, міським головою.

"Я вважаю, що вони абсолютно можуть узгодити спільний план дій. Єдине, що там є питання кризи довіри. Давайте, можливо, наше посередництво, якщо потрібно, чим ми можемо допомогти, щоб допомогти вирішити (проблему)", - зауважив Гройсман.

У свою чергу Синютка також нагадав, що уряд погодив проект Європейського інвестиційного банку, що "дає великий крок вперед і шлях до розв'язання проблем".

Читайте такожУ Миколаєві депутати заблокували в'їзд вантажівок зі сміттям зі Львова (відео)

За його словами, "міській владі Львова треба працювати над тим, що, маючи на своїх депозитних рахунках по декілька сотень мільйонів гривень і маючи перевиконання з уже розподілених 600 млн і станом на 1 жовтня 331 млн грн - це практично більше як 900 млн грн, треба просто сконцентрувати кошти і вирішити проблему. Тому що проблема носить суто технічний характер фінансового ресурсу. Сьогодні у місцевих органів влади їх більше ніж достатньо".

Як повідомлялося, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова спалахнула пожежа, яка призвела до людських жертв. Тоді було прийнято рішення про закриття полігону.

Грибовицьке сміттєзвалище не функціонує й досі. Тому львівська влада домовляється з керівниками різних міст про прийом сміття зі Львова.