Львівська міськрада заперечує причетність до незаконного вивезення сміття у інші області / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий на прохання прокоментувати інформацію щодо фактів незаконного вивезення львівського сміття у Житомирську і Винницьку області, заявив, що «сміття вивозить не міська рада, а фірми-перевізники».

При цьому Садовий відмовився від подальших коментарів.

«Ми ще багато часу будемо мати львівську тему головною, бо така позиція нашої держави – не допомагати, а створити проблему. Ми маємо складний період у житті міста, справа заполітизована і штучно підігрівається», – заявив Садовий.

Відео дня

У департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради кореспонденту УНІАН відмовилися надати коментар про порядок укладення договорів на збір та вивезення сміття з міста перевізниками.

У львівському відділенні чеської фірми «АВЕ Львів», яка була відправником відходів зі Львова до Житомирської області, сьогодні жоден з телефонів не відповідає.

Читайте такожДержекоінспекція Чернігівщини просить Чернігівську міськраду утриматися від згоди на прийняття сміття зі Львова

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня поблизу м. Погребище Вінницької області місцеві жителі та активісти заблокували 12 вантажівок зі сміттям, завезеним без документів. Сміття на територію району завезли вночі й були розвантажені 6 20-тонних вантажівок. Ще 6 вантажівок заблокували поблизу сміттєвого полігону. Місцеві жителі дізналися від водіїв вантажівок, що сміття прибуло зі Львова. Поліція відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

2 жовтня на Житомирщині поліція заблокувала вантажівку зі сміттям, також завезеним без документів.

У Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів. Міський голова Львова неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.