В Погребищі заблокували вантажівки зі сміттям / vinnitsa.info

Як повідомив УНІАН перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, сміття на територію району було завезено сьогодні вночі.

Було розвантажено 6 машин орієнтовною вантажопідйомністю 20 тонн кожна. Ще 6 вантажівок були заблоковані поблизу сміттєвого полігону. За його словами, у водіїв не було жодних документів на вантаж.

Читайте такожУ Києві активісти створили гігантський сонячний годинник зі сміття (фото)

Відео дня

Гижко зазначив, що на даний час правоохоронці охороняють місце блокування до встановлення усіх обставин.

В той же час місцеві жителі розповідають, посилаючись на водіїв цих вантажівок, що сміття прибуло зі Львова. Протестуючі обіцяють перекривати дороги у разі розвантаження заблокованих вантажівок та появи нових.

"Спочатку було більше машин. Під ранок п’ять встигли розвантажитися. Ми це помітили і миттю вирішили блокувати роботу інших. Перекрили їм дорогу так, щоб вони не могли виїхати. Чекаємо представника з Києва. Як стало зрозуміло по документам, які нам представили, сміття їхало аж з Львова. Його транспортувала київська фірма. Зв’язалися з її представником. Він нам сказав, що водії випадково викинули сміття, переплутали Вінницю. Може, заблукали. Нехай деталі з’ясовують відповідні органи", - наводить в свою чергу розповідь місцевого жителя на ім'я Валерій видання Винница.info.

За його словами, активісти "нікого не відпустять, поки не заберуть і те сміття, яке встигли скинути", оскільки ще не відомо, чи нема серед нього "якихось жахливих речовин".

Читайте такожСміттєве питання: Дніпро розірвало угоду зі Львовом на утилізацію відходів

Директор КП "Ековін" Володимир Чорновол зазначив, що водії не могли переплутати полігони і везти сміття до Вінниці.

"На наш полігон побутових відходів везуть сміття лише з Вінниці. Для того, щоб заїхати на полігон, потрібно придбати талон на право в’їзду. З Львівської області до нас ніхто не звертався за талонами", - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, у Львові триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів. Міський голова Львова неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають змоги приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Так, на початку вересня влада Миколаєва надавала згоду на прийняття сміття зі Львова, однак через хвилю громадських протестів мер міста Олександр Сенкевич вимушений був заявити про призупинення прийому львівського сміття для подальшого захоронення.

За даними Львівської міської ради, щоденно місто продукує 650-700 тонн сміття.