Фото УНИАН

Про це йдеться у відповіді з Дніпровської міської ради, передає Радіо Свобода.

У відповіді за підписом директора департаменту транспорту й охорони навколишнього середовища міськради Ігоря Маковцева йдеться про те, що прийом твердих побутових відходів на полігон «Правобережний» під Дніпром «відбувається виключно на договірних засадах».

«Договори на надання послуг у сфері поводження з відходами, які були укладені попереднім керівництвом комунального підприємства «Еко Дніпро» Дніпропетровської міської ради з львівськими підприємствами, з 12 вересня 2016 року розірвані», – зазначено в документі.

Відео дня

Із профільного департаменту міськради також повідомили, що договори на надання послуг у сфері поводження з відходами з підприємствами інших регіонів України не укладалися.

Читайте такожСадовий каже, що Гройсман проситиме голів ОДА допомогти Львову з вивезенням сміття

У відомстві заявили, що в роботі полігону «дотримується санітарно-захисна зона в 500 метрів від житлової забудови до зони складування твердих побутових відходів».

«Приписи Дніпропетровської міської ради, які були складені під час перевірки полігону у червні 2016 року, виконуються. Інших порушень та складених актів невідповідності Полігону, встановленим санітарним та природоохоронних нормам, на підприємстві немає», – йдеться у відповіді.

Водночас на запит Радіо Свобода в департаменті не повідомили, на яких умовах утилізувалось сміття зі Львова на полігоні, якими були тарифи й грошовий зиск для міста.