фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

«За сім днів з дня запуску електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua надійшло майже 200 звернень від жителів різних областей України», - повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з даними Мінекології, найактивнішими виявилися жителі Київської області, які надіслали 27 звернень про місцезнаходження сміттєзвалищ, а також мешканці з Дніпропетровської, Житомирської та Харківської областей. Найменшу активність виявили Волинська, Херсонська, Івано-Франківська та Кіровоградська області.

Відео дня

Читайте такожВ Україні нарахували близько 30 тисяч звалищ: на кожного українця припадає 240 кілограмів відходів

«20 звернень було отримано через мобільний додаток, який працює на всіх типах мобільних пристроїв», - зазначили в прес-службі.

Також до Мінекології звернулися до громадян з проханням уважно і точніше надавати дані про розташування сміттєзвалищ, оскільки через неточні координати міністерство було змушене відхилити 10 звернень.

«На сьогодні всі отримані звернення були оброблені модераторами Мінекології й передані органам державної влади і місцевого самоврядування для розгляду і подальшої ліквідації звалищ», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожСортування сміття в Україні: вийти на новий рівень

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2016 року Кабінет міністрів України доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Мінекології провести перевірку й інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними.

9 вересня онлайн сервіс Ecomapa був запущений в роботу, і за цей ж день було отримано 79 звернень від громадян з усіх регіонів України.