Фото УНІАН

«Остап Семерак повідомив, що наступного тижня буде представлена інтерактивна карта сміттєзвалищ України», - йдеться в повідомленні прес-служби Мінекології.

Про це він сказав після підписання Мінекології, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, а також німецькою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) і Європейським банком реконструкції та розвитку спільного меморандуму про об'єднання зусиль для проведення моніторингу полігонів і сміттєзвалищ, розв'язання проблеми переробки і утилізації відходів, а також для розробки Національної стратегії поводження з відходами.

Читайте такожМінекології готує законопроект про підвищення штрафів за незаконні звалища

Відео дня

«Сьогодні великою проблемою для країни є утилізація і переробка відходів... Таке спільне співробітництво - це прекрасна можливість запровадити в Україні досвід спеціалістів, які успішно реформували цю проблемну сферу в своїх країнах», - наводяться в повідомленні слова міністра.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2016 року Кабінет міністрів України доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Мінекології провести перевірку й інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними.

4 липня Семерак повідомив, що роботу зі створення інтерактивної карти сміттєзвалищ України буде завершено через кілька тижнів.