фото УНІАН

Про це повідомила УНІАН начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Вона зазначила, що колишній директор ЛКП "Збиранка", а також його заступник, яких 16 серпня за рішенням суду було взято під варту на 2 місяці, цього ж дня вийшли із СІЗО, внісши заставу в розмірі 110,24 тис. грн кожен.

Ще одному фігуранту у вказаній справі, начальнику полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) запобіжний захід не обирався, оскільки він наразі перебуває у лікувальному закладі.

Відео дня

Читайте такожДля стабілізації ситуації на Грибовицьому сміттєзвалищі необхідно 40 мільйонів гривень - влада Львова

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Галицький районний суд міста Львова за клопотанням прокуратури Львівської області 16 серпня обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою колишньому директору та заступнику директора львівського комунального підприємства "Збиранка", підозрюваних у справі про пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Водночас, суд передбачив затриманим можливість внесення застави у розмірі 110 тис. 240 грн кожному.

Прокуратура Львівської області не погоджується із рішенням суду, щодо можливості внесення застави, мотивуючи це тим, що підозрювані можуть чинити тиск на свідків - працівників ЛКП "Збиранка" та оскаржуватиме його в апеляційному порядку.