Пантелеев / kievcity.gov.ua

Він особисто перевірив хід ремонтних робіт: ремонт електрофільтру та труби димових газів, завдяки яким вихідні гази очищуються та зменшуються викиди забруднювальних речовин у повітря.

"За останні три роки спільними зусиллями міської влади, ПАТ "Київенерго" та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, завод вдалося осучаснити. Однак на досягнутому зупинятися зарано: ми працюємо над тим, аби залучити державні кошти для облаштування сучасної системи очищення газів", – наголосив Петро Пантелеєв. За його даними, наразі міська влада розглядає питання щодо встановлення турбіни для вироблення електроенергії, в результаті чого фактично за два-три роки завод має наздогнати європейські стандарти.

Читайте такожДепутат Київради: сміттєспалювальний завод "Енергія" потрібно повернути місту

Відео дня

Цього року заплановано ремонт бункера твердих побутових відходів, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, відремонтувати трубу димових газів, дренажну систему бункера та електрофільтр. Усього з 2011 року у модернізацію заводу "Енергія" було інвестовано близько 50 млн грн.

Петро Пантелеєв також зауважив, що всі заплановані профілактичні роботи будуть зроблені вчасно, і вже у вересні завод запрацює на повну потужність, що дозволить зменшити навантаження на сміттєвий полігон №5.

Завдяки роботі заводу зменшується обсяг захоронення сміття, а у процесі сміттєспалювання виробляється теплоенергія, достатня для зимового забезпечення опаленням мешканців 200 багатоповерхівок або літнього гарячого водопостачання 300 будинків.