Львов, свалка / Фото ГСЧС

Тріщина на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова постійно зростає, тому існує загроза нового обвалу та забруднення підземних вод інфільтратами. Про це повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, передає ZIK.

Читайте такожЛьвівська мерія має намір поновити вивіз сміття на сумнозвісне Грибовицьке сміттєзвалище

"Це та сама тріщина, за якою спостерігали під час першого обвалу. Станом на сьогодні, за інформацією Держгеокадастру, тріщина збільшується. Також є висновок політехнічного університету щодо ймовірності обвалу. Але ЛКП "Збиранка" засипали у тріщину ґрунт, нібито проводиться шарування", – зазначив він.

Відео дня

За словами еколога, загроза обвалу існує постійно.

"Якщо обвалиться велика кількість сміття, воно знову потрапить в інфільтрат. А тому є ймовірність, що звідти це все піде в землю, підземні води. На всі наші звернення міська рада взагалі нічого не відповідає. Тепер ми повторно звертаємося, але дублюємо звернення у прокуратуру", – додав Микола Маланич.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.