/ mk.mns.gov.ua

Про це заявив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ.

Він повідомив, що лише протягом липня у Львівській та Київській областях на сміттєзвалищах було чотири повторні випадки займання.

«Це спонукає думати, що основною причиною виникнення пожеж на сміттєзвалищах є підпал», – зауважив Чечоткін.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві втретє горіло сміттєзвалище, комунальники кажуть про підпал, пов'язуючи зі Львовом (фото, відео)

За його словами, до кінця серпня у зв’язку із погодними умовами в Україні протримається найвищий п’ятий клас пожежної небезпеки. Усі сили та підрозділі ДСНС продовжуватимуть нести службу у посиленому режимі реагування.

«Ми повинні забезпечити повну взаємодію з місцевими органами влади, Національною поліцією та власниками земельних ділянок для цілодобового моніторингу пожеж у природних екосистемах. Важливо також активізувати роз'яснювальну роботу серед населення», – підкреслив Чечоткін.

Він додав, що нині взаємодія підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції значно підвищилася і вийшла на ефективний рівень.

За прогнозами Чечоткіна, пожежонебезпечний період в Україні закінчиться не раніше, ніж наприкінці жовтня.