1 / mk.mns.gov.ua

Як повідомляє Головне управління ДСНС в Миколаївській області, повідомлення про пожежу надійшло 6 липня о 15:49.

За вказаною адресою виїхали чергові караули 2 і 19 державних пожежно-рятувальних частин та чергова зміна оперативно-координаційного центру облуправління ДСНС.

"Гасіння пожежі суттєво ускладнювалося відсутністю на об'єкті протипожежного вододжерела та огородження території. Крім того, не вжиті вчасно заходи з ліквідації пожежі та відсутність достатньої кількості спеціальної техніки на підприємстві стали причиною того, що пожежа швидко поширилася на значну площу. Також існувала загроза перекидання полум'я на поруч розташований об'єкт зі збору біогазу з полігону ТОВ "ЛНК", - повідомили в ДСНС.

Читайте такожУ КМДА запевняють, що на жоден з полігонів Києва львівське сміття не завозиться

Після ліквідації осередків відкритого горіння ще тривалий час спостерігалося тління нашарувань сміття, що створювало щільне задимлення.

Для підвезення води і пересипання сміття грунтом залучили 1 водовозку і 2 бульдозера "Миколаївкомунтрансу", трактор із бочкою.

За даними ГУ ДСНС області, о 16:59 пожежу було локалізовано, о 20:30 повністю ліквідовано.

В свою чергу "Миколаївкомунтранс" заявив, що пожежу на міському полігоні ТПВ у селищі Весняне Миколаївського району 6 липня спричинив підпал.

Прес-служба підприємства зазначає, що це вже третя пожежа на цьому сміттєзвалищі за тиждень.

Читайте такожНелегальне сміттєзвалище у серці Карпат зняли з висоти пташиного польоту (відео)

"Досить дивною є стрімка тенденція пожеж на міському полігоні, оскільки за останні два роки роботи полігону ТПВ жодних загорянь не зафіксовано. І тільки за минулий тиждень сталася вже третя пожежа", - зазначили на підприємстві.

"Насамперед КП "Миколаївкомунтранс" не виключає, що такі зачастілі пожежі є умисними підпалами невідомих осіб з метою дискредитувати позицію підприємства у місті на тлі трагедії, яка відбулася у м. Львів", - заявили комунальники.

На всі три підпали викликалася поліція, яка перші два рази зафіксувала самозагоряння без проведення дій зі встановлення джерел таких загорянь.

"І нарешті сьогодні працівники поліції зафіксували у протоколі, що така негативна тенденція, яка може загрожувати життю та здоров'ю населення, не може бути самозагаряннями, а є саме умисним підпалом", - зазначає прес-служба "Миколаївкомунтрансу".

Читайте такожМінекології запідозрило місцевих чиновників у нелегальному бізнесі на Грибовицькому звалищі

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, спалахнула масштабна пожежа та стався зсув сміття. Загинули троє рятувальників. Також під зсув потрапив еколог львівського комунального підприємства "Збиранка", пошуки тіла якого досі тривають.

2