фото УНІАН

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації.

«На жоден зі столичних полігонів – ні на №5, ні на №6 – львівське сміття не відвозиться. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалення на «Енергії». Екологічних наслідків це для міста не несе, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалення сміття не перевищує гранично допустимих норм», – запевнив Пантелеєв.

Читайте такожМінекології анонсувало запуск онлайн-карти звалищ

Відео дня

За його словами, на сьогодні Київ прийняв майже 3 тис. тонн львівських відходів, які були відсортовані і спалені на заводі «Енергія».

Він наголосив, що питання розміщення львівського сміття поблизу сіл Крюківщина і Тарасівка слід адресувати керівництву відповідних населених пунктів та підприємствам, які відповідають за функціонування зазначених полігонів.

За словами Пантелеєва, Київ поступово зменшує кількість відходів, які привозитимуть зі Львова. Відсьогодні в середньому до столиці прибуває 100 тонн сміття.

Читайте такожМінекології запідозрило місцевих чиновників у нелегальному бізнесі на Грибовицькому звалищі

«Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. І ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З 1 серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів повинен знайти інші місця для утилізації відходів», – заявив заступник голови КМДА.

Читайте такожСпалювання сміття зі Львова на столичному заводі не впливає на екологічну ситуацію в Києві - КМДА

Як повідомляв УНІАН, в останні дні травня на Грибовицькому сміттєзвалищі, куди вивозилися відходи зі Львова, сталася масштабна пожежа і зсув шару сміття.

Наразі Грибовицьке сміттєзвалище не функціонує. Тому львівська влада звернулася до Києва з проханням приймати сміття на столичний сміттєспалювальний завод.

За даними мера Львова Андрія Садового, з міста близько З5% сміття вивозитиметься до Києва.