\/ Фото УНИАН

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив мер Коломиї Ігор Слюзар.

Відео дня

Читайте такожКиїв прийматиме сміття зі Львова до початку серпня

«На вимогу мешканців району прийнято рішення «Про втрату чинності рішення виконавчого комітету «Про розгляд звернення міського голови міста Львова». Починаємо з нульового варіанту – з обговорення», – зазначив Слюзар.

Фото facebook/igor.slyuzar

Як нагадує ZIK, виконавчий комітет Коломийської міської ради дав дозвіл на прийом на тимчасове зберігання твердих побутових відходів з міста Львова.

Читайте такожСадовий: За три роки Львів матиме сміттєпереробний завод

Таке рішення виконком прийняв на звернення міського голови міста Львова А. Садового від 2.07.2016 р., керуючись законами України «Про відходи», «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи надзвичайну екологічну ситуацію, що виникла в місті Львові.

2 липня виконавчий комітет Коломийської міської ради прийняв рішення про готовність прийняти на тимчасове зберігання зі Львова 2 тис. тонн сміття на свій полігон твердих побутових відходів, на вулиці Шарлая. У Коломиї відзначили, що з таким проханням до них звернувся мер Львова Андрій Садовий.

Читайте такожМерія Львова хоче будувати сміттєпереробний комплекс на Яворівському військовому полігоні

29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників і один комунальник. Троє мнсників загинули, зниклого еколога не знайшли. За фактом обвалу відкрито кримінальну справу.

7 червня повідомили, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і шириною до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Для ліквідації загоряння застосовували авіацію ДСНС.