/ Фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів з посиланням на міністра Остапа Семерака.

«За кілька тижнів завершиться робота з формування інтерактивної карти (звалищ сміття – УНІАН), якою зможе користуватися кожен житель країни», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, ця онлайн-карта буде наповнюватися, зокрема, самими громадянами, які зможуть через мобільні телефони передавати інформацію про звалища сміття.

Відео дня

Читайте такожМінекології запідозрило місцевих чиновників у нелегальному бізнесі на Грибовицькому звалищі

«Кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-який смітник, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація оперативно потраплятиме на веб-портал Мінекології», - зазначив Семерак.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2016 року Кабінет міністрів України доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Міністерству екології та природних ресурсів провести перевірку та інвентаризацію сміттєзвалищ побутових відходів, а також розробити ефективну систему поводження з ними.

За словами Семерака, інвентаризація звалищ необхідна, оскільки органи виконавчої влади або місцевого самоврядування не володіють відповідною інформацією.

Читайте такожВ Одесі побудують сміттєпереробний завод за $25 мільйонів

Наступним важливим етапом державної політики, наголосив він, має стати розробка Національної стратегії поводження з відходами і плану щодо реалізації цієї стратегії, які мають бути підготовлені до кінця цього року.