Львов, свалка / Фото ГСЧС

Голова Мінекології припускає, що місцеві чиновники заробляли на сортуванні сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це Остап Семерак заявив в інтерв'ю Espresso.

Читайте такожКиїв прийматиме сміття зі Львова до початку серпня

"Впродовж трьох років комунальне підприємство не допускало на територію Грибовицького сміттєзвалища представників екологічної інспекції. Я не хочу захищати екологічну інспекцію, але це приклад того, що чиновники, очевидно, – це моє припущення – кожен день на нелегальному сортуванні сміття отримували доходи", - заявив Семерак.

Відео дня

Він на нагадав, що на це сміттєзвалище звозили і кольоровий метал, і чорний метал, і папір, картон, пласти: "І є пункти прийому, які за цю сировину платять реальні готівкові кошти. Цю систему треба впорядковувати. Це сфера відповідальності органів місцевого самоврядування".

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не виявили. Пошукові роботи було призупинено через загрозу виникнення зсуву.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Крім того, УСБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на полігоні поблизу Львова. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.