/ Фото УНИАН

Про це він повідомив ввечері 15 червня на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вранці припинили прийом сміття зі Львова на полігоні поблизу с. Брище. Таке рішення прийнято відповідно до категоричної позиції мешканців села Брище, які збиралися перекривати дороги. Це в нас модно останнім часом", - написав мер.

Романюк висловив жаль, що "мешканці пішли на поводу у політиків".

Відео дня

"У сусідів біда. А ми лишаємо їх наодинці з їхніми проблемами. Це не по-українськи", - вважає він.

Читайте такожНа Львівщині загорілось іще одне сміттєзвалище

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова. На місці пожежі стався зсув твердих побутових відходів, в результаті чого під завалами опинилися троє рятувальників і еколог. Трьох із них знайшли мертвими.

Грибовицьке сміттєзвалище знаходиться всього у 3 кілометрах від Львова. Його відкрили в 1956 році, а за 60 років тут на площі понад 30 га нагромадилося сміття висотою від 50 до 65 метрів. Крім цього, звалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів. Про те, що Грибовицьке звалище треба зачинити, говорять з 1990-х. Однак поки альтернативну ділянку для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів не знайдено.

За повідомленнями волинських ЗМІ, останніми днями самоскиди зі сміттям зі Львова прямували, зокрема, й до луцького полігону твердих побутових відходів у Брищі. За словами директора КП «Луцьккомунтранс» Валерія Кузьмича, зі Львовом було підписано угоду про вивезення сміття з міста на Волинь, і аналогічна угода підписана Львовом з 35 містами України.