facebook.com/favorit

На Львівщині загорілось іще одне сміттєзвалище. Цього разу - у Жидачеві. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області.

Читайте такожНа звалищі під Львовом у пошуках зниклого комунальника пересипали більше 58 тисяч кубічних метрів сміття

14 червня о 09:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на міському сміттєзвалищі у м. Жидачів, по вул. Заводська, 6, Жидачівського району.

Відео дня

На момент прибуття вогнеборців площа пожежі окремими осередками склала 3,5 га. До ліквідації займання залучено 16 одиниць особового складу та 5 одиниць спецтехніки, а також 2 бульдозери міського комунального підприємства.

Читайте такожУ Дарницькому районі Києва береги озера Тягле перетворили на смітник (фото)

Відбувається ліквідація окремих осередків тління сміття. Відкритого полум’я немає, пожежа проявляється виходом диму на поверхню.

Ситуація контрольована. Причина виникнення займання встановлюється.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова.

На місці пожежі стався зсув твердих побутових відходів, в результаті чого під завалами опинилися троє рятувальників і еколог. Трьох із них знайшли мертвими.

Грибовицьке сміттєзвалище знаходиться всього в 3 км від Львова. Її відкрили в 1956 році, а за 60 років тут на площі понад 30 га нагромадилося сміття висотою від 50 до 65 метрів. Крім цього, звалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів.

Про те, що Грибовицьке звалище треба зачинити, говорять з 1990-х. Однак поки альтернативної ділянки для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів не знайшли.