Фото ДСНС

Про це повідомили УНІАН у департаменті цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

Висота просідання передньої частини тріщини- близько 3 м, ширина розлому - 1,5 м, глибина - 2,5 м.

За минулу добу на території сміттєзвалища двічі виникало горіння на площі 50 кв. м та в зоні можливого зсуву - на площі 800 кв. м. Станом на 7.00 залишається горіння на площі 550 кв. м.

Відео дня

Читайте такожТрагедія на Львівщині: сільрада назавжди закрила Грибовицьке сміттєзвалище, яке забрало життя українських рятувальників

У зв'язку із загрозою виникнення зсуву сміття та великою небезпекою внаслідок цього пошуково-рятувальні роботи зниклого 30 червня працівника комунального підприємства "Збиранка" із залученням важкої техніки не проводяться.

Пошуки будуть відновлені рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами експертно-технічних висновків.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка".

Читайте такожМісцева влада назвала ймовірну причину обвалу на Грибовицькому звалищі під Львовом

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли. Пошукові роботи призупинено через загрозу виникнення зсуву.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

УСБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.

Грибовицьке сміттєзвалище функціонує понад 55 років.