facebook.com/MNS.GOV.UA

Як передає кореспондент УНІАН, подробиці рятувальної операції під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«На сьогоднішній день ми маємо інформацію щодо трьох рятувальників та маємо інформацію, що зник наш еколог з ЛКП. Ми не маємо точної інформації, що він перебуває під завалом, але є його одяг, в якій він прийшов на роботу, він переодягнувся в спецодяг і зі вчорашнього вечора його не знайти. Ми припускаємо, що він теж може бути під цими завалами», - сказав Садовий.

Читайте такожМісцева влада назвала ймовірну причину обвалу на Грибовицькому звалищі під Львовом

Відео дня

Садовий також зазначив, що великою проблемою залишається інфільтрат на території сміттєзвалища, оскільки «виникла загроза неконтрольованої ситуації» через його можливе витікання.

«Працюємо над зміцненням дамби. І сьогодні я буду просити депутатів міської ради виділити 14 млн грн з резервного фонду на укріплення дамби та обгородження території", - зазначив він.

Садовий попросив утриматися від навмисного загострення й політизації коментарів навколо ситуації з полігоном.

"Я просив би утриматися від гостроти, поки не знайдемо людей. Знайдемо людей – будемо робити розбір польотів", - зазначив він.

Садовий повідомив, що "сміття в місті вивозиться і буде вивозитися, ми знайшли альтернативні можливості на даний час".

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі після завершення гасіння пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався обвал сміття, під який потрапили люди. За даними департаменту цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, під завалом опинилися троє рятувальників ДСНС і працівник львівського комунального підприємства "Збиранка", яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища у селі Великі Грибовичі.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Пошуково-рятувальні роботи тривають, до них залучено 475 осіб та 63 одиниці техніки, а також кінологічні розрахунки.