Пластик / EcoDomus

EcoDomus, стартап у Пуебла, Мексика, веде свою боротьбу з проблемою пластикових відходів одним незвичайним способом, пише Facepla.net з посиланням на Ecodomum.

Вони збирають пластикове сміття в країні і утилізують його, використовуючи в якості будівельного матеріалу для будівництва доступного житла. У Мексиці щорічно споживають більш ніж 5 мільйонів тонн пластику, тому у невеликій компанії надовго вистачить робочого матеріалу.

Спочатку EcoDomus збирає використані пластикові відходи будь-якого виду, після сортує їх, вибираючи такий тип, який буде плавитися, не виділяючи отруйні гази. Потім працівники використовують машину для подрібнення пластику. Після цього пластик поміщають в піч при 350 C° приблизно на півгодини, поки матеріал не розплавиться.

Відео дня

Читайте такожБлизько тисячі тонн пластику плаває на поверхні Середземного моря - вчені

Як тільки суміш стає досить м'яка, її поміщають у гідравлічний прес, де вона набуває форму панелі, довжиною приблизно 8 футів (2,4 м), шириною 4 фути (1,2 м) і товщиною 1 дюйм (2,54 см) - розмір стандартного листа фанери.

Будинки, зібрані з таких панелей мають ряд переваг. Пластик не розкладається, що є проблемою, поки ви не використовуєте його для будинку, який, ви б хотіли, простояв не менше 100 років. Так як це пластик, він не пропускатиме воду.

Кожен з будинків EcoDomus має житлову площу приблизно 430 квадратних футів (40 м2), використовує 2 тонни пластику і поточних державних субсидій на загальну вартість всього 5 000 песо (або приблизно $ 280 доларів США).