REUTERS

Серед учасників конкурсу - творці інноваційного текстилю з відходів виробництва цитрусового соку, проект онлайн-ринку для переробників текстильних залишків і технологія використання мікробів для переробки відходів поліестеру.

Читайте такожВ Ізраїлі відкрили завод із виробництва нафти з відходів

Незважаючи на те, що фіналістів Global Change Award визначило спеціально створене журі, думка користувачів інтернету буде мати значення: онлайн-голосування визначить, які частки гранту отримає кожен з фіналістів. Ідея, яка завоювала більшість голосів, отримає 300 тис. євро, за друге місце дадуть 250 тис., за решту - по 150 тис. Проголосувати на globalchangeaward.com до 7 лютого може будь-який бажаючий.

Відео дня

Премія Global Change Award, заснована некомерційною організацією H&M Conscious Foundation в 2015 році, покликана зробити модну індустрію більш екологічною. Премія буде вперше вручена 10 лютого 2016 року в Стокгольмі за результатами онлайн-голосування. Грант на суму мільйон євро розділять між п'ятьма фіналістами конкурсу, обраних журі. Гроші підуть на реалізацію проектів конкурсантів, які допоможуть скоротити шкоду, яка завдається навколишньому середовищу і використовувати менше енергії.