dvhab.ru

«Цей закон надасть повноваження органам місцевого самоврядування на розробку і реалізацію правил приймання стічних вод», – цитує прес-служба заступника очільника Мінрегіону Едуарда Кругляка.

Читайте також"Росатом" створить сховище радіоактивних відходів на Новій Землі

За словами чиновника, цей законопроект №2772 «Про питну воду та питне водопостачання» у разі його прийняття має стимулювати промислові підприємства проводити попередню очистку стоків або платити штрафи, які спрямовуватимуться на вдосконалення технології роботи очисних споруд каналізації.

Відео дня

Крім того, за даними Мінрегіону, в грудні, можливо, буде розглянуто ще один законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з побутовими відходами», спрямований на демонополізацію ринку надання послуг з переробки та захоронення побутових відходів. Завдяки його прийняттю планується врегулювати питання тарифної політики, пов'язаної з переробкою твердих побутових відходів та підприємствами з утилізації тари і упаковки.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Всеукраїнської екологічної ліги, на сьогодні понад 37 тис. населених пунктів України не мають доступу до якісної питної води, а по всій лінії течії Дніпра відбувається забудова прибережної зони очисними спорудами, промисловими підприємствами, які скидають свої відходи у річку. Як наслідок, скидання неочищених або недостатньо очищених стоків призводить до знищення всього живого в річках, що загрожує поширенням інфекційних захворювань.