1

"Зелені" прибрали частину території Експоцентру у столиці.

"За 2 години 12 людей зібрали майже 30 мішків сміття", - розповідає співголова асоціації Ярослав Задесенець.

"В основному - це пластикові та скляні пляшки, одноразовий посуд та поліетиленові пакети. Попадалися й використані шприци. Особливо вразило те, що поряд з купами сміття продовжують відпочивати люди. Їх абсолютно не турбує, що їхні діти бігаючи територією парку, можуть наступити на розбиту пляшку чи шприц і травмуватися", - продовжує активіст.

Відео дня

"Не потрібно чекати, що проблема сміття вирішиться сама по собі. Виховуйте правильно дітей, показуючи їм на власному прикладі як потрібно поводитися з природою. Знайдіть на вихідних кілька вільних годин, щоби прибрати територію біля свого будинку, очистити паркову зону чи лісопосадку. І з часом люди таки зрозуміють, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять", - вважає Задесенець.

Всесвітня акція "Очистимо планету від сміття" вперше була організована у вересні 1993 року в Австралії, з того часу до її проведення долучились понад 100 країн світу.

Проблема чистоти міст України - давно перетворилася на глобальну екологічну кризу. Купи сміття - займають величезні території та приховують у собі велику небезпеку для довкілля та усього живого навкруги.