Прес-служба

Таку заяву зробила голова робочої групи з питань функціонування заводу "Енергія" депутат Київради Рена Назарова в ході візиту на підприємство.

Читайте такожВладі на місцях дозволять встановлювати тарифи на послуги з утилізації відходів

"Таке рішення дозволить залучити інвестора для подальшої модернізації заводу. Адже перебуваючи у приватній власності підприємство не становить інтересу для бізнесу", - зауважила Рена Назарова.

Відео дня

За словами депутата, вона постійно отримує скарги від киян, які живуть недалеко від підприємства, на жахливий сморід та погіршення стану здоров’я.

"І всередині й ззовні заводу можна задихнутись. Проте директор переконує, що все гаразд. і в кращих традиціях партзборів демонструє всі «здобутки» заводу", - ділиться враженнями після відвідин об’єкту Рена Назарова.

"Допоки існуватиме "показуха", про якісні зміни говорити буде не можливо", – вважає депутат.

Її думку поділяють і представники громадськості. Зокрема, у "Асоціації зелених України" говорять, що робоча група не має на меті забрати завод в одних і передати іншим.

"Головне наше завдання - знайти максимально прийнятне рішення для подальшої роботи підприємства", - говорить співголова "Асоціації зелених України" Олександр Щербань.

"Буде це передача заводу місту чи залишиться він у приватній власності – це не головне. Важливо, щоби він працював дотримуючись не лише екологічних вимог і норм затверджених ще за часів Радянського союзу, а був повністю модернізований та удосконалений, відповідно до кращих європейських стандартів", - вважає Олександр Щербань.

Активісти також переконані, що усі процеси контролю за роботою підприємства обов’язково мають відбуватися за участю громадськості.

Довідково. Сміттєспалювальний завод "Енергія" став філією ПАТ "Київенерго" у 2001 році.