Назарова / facebook.com/permalink

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат Київради Рена Назарова. 

"На їдкий сморід, який здебільшого все ж таки тхне від Бортницької станції аерації, періодично нарікають самі кияни», - зазначила вона.

Назарова каже, що люди занепокоєні і рівнем забрудненості навколишнього середовища, і зростанням рівня захворюваності дарничан за останні роки. На Лівому березі, де мешкають більше мільйона киян, це питання одне з найнагальніших.

Відео дня

Депутат зауважила, що робоча група при Київраді спробує розібратися, що заважає належним чином реконструювати цей завод, дообладнати чи переобладнати. «Дехто пропонує збудувати новий завод, але ж і старий, як виявилось, недовантажений на 100%» - йдеться у повідомлені депутата.

Читайте такожУкраїна потребує посилення відповідальності за порушення у сфері поводження з відходами – експерт

"Поки ми не здатні переробляти чи сортувати сміття, то мусимо його спалювати. Нікуди від цього не дінешся. Бо столиця одного чудового дня може просто захлинутись від цих відходів", - наголосила Назарова.

Крім того, вона вважає, що не треба бути великим фахівцем чи екологом, щоб зрушити це питання з мертвої точки, принаймні, почати бити на сполох.

Політик, як і більшість експертів, що взяли участь у засіданні робочої групи, переконана, що почати треба саме з повернення заводу "Енергія" у власність міста. Адже з 2001 року завод перебуває у складі "Київенерго", по суті, у приватних руках.

«Такого немає ніде у світі. Подібні об'єкти завжди перебувають у власності міста. Теоретично він може бути переданий у концесію чи в управління, але під жорстким контролем. Відтак, це дозволить залучити інвестиційні кошти (а сьогодні вже є три іноземні претенденти) і проблему зняти як таку» - резюмувала Назарова.

Наступне засідання робочої групи, попередньо 6 липня, активісти хочуть провести безпосередньо на заводі.