Ядовитый пожар продолжается уже шестой день / meteovesti.ru

Шостий день горить полігон твердихпобутових відходів поблизу Магадана (Росія). Пожежа охопила вже 2 тисячі квадратних метрів, пишуть Метеовести.

Звалище, на яке звозять відходи з 1971 року, являє собою котлован приблизно 20-метрової глибини. Близько 10 метрів сміття вже знаходяться вище рівня землі. Звалище складається з побутової хімії, скляних і гумових відходів. Осередок займання знаходиться на глибині 18 метрів. Ускладнює ситуацію сильний поривчастий вітер, який розносить полум'я. Дим від пожежі періодично накриває не тільки центральну частину Магадана, але і селища Дукча, Радист і Сніговий, сусідні з обласним центром.

Читайте такожУ Сибіру продовжують горіти понад 40 гектарів лісу

Відео дня

Вітер почав посилюватися ще у другій половині дня 31 травня. І максимальні пориви до 25 м/с, припали на ранкові години 1 червня. Протягом усього дня він тримався більше 20 м/с, і тільки до вечора почав стихати, ослабнувши до середини ночі до 12 м/с.

Фахівці МНС вважають, що своїми силами пожежу навряд чи вдасться остаточно загасити. Але поки в регіоні рятівних дощів необхідної сили не передбачається. Єдине, що покращить ситуацію – це ослаблення вітру.