полиэтилен / psu.kz

За відповідну резолюцію проголосували депутати Європарламенту у вівторок, йдеться у повідомленні ЄП.

"Йдеться про величезну екологічну проблему. Мільярди поліетиленових пакетів в кінцевому рахунку опиняються на звалищах. Вони забруднюють природу, шкодять рибі, птахам, ми можемо це подолати" - сказала представниця зелених Маргрет Аукен, пише Європейська правда.

Читайте такожУ Каліфорнії заборонили поліетиленові пакети

Відео дня

Згідно з прийнятим рішенням, країни ЄС повинні або скоротити середньорічні витрати нерозкладаних поліетиленових пакетів на одного громадянина – до 90 штук на рік до 2019 року і до 40 штук – до 2025 року; або забезпечити, щоб до кінця 2018 року поліетиленові пакети не видавалися покупцям безкоштовно.

Крім того, Єврокомісія повинна до 2017 року оцінити вплив на природу пакетів, які здатні розкладатися.

Як зазначається, європейці використовують до 99 млрд поліетиленових пакетів на рік. У 2010 році кожен громадянин ЄС використовував 198 поліетиленових пакетів, 90% з яких були малими пакетами з тонкого пластика, які не використовуються повторно і швидше потрапляють у навколишнє середовище.

Перше читання у Європарламенті документ пройшов 16 квітня минулого року – тоді пропонувалося скоротити використання пакетів на 50% в порівнянні з 2010 роком.

У листопаді минулого року Єврокомісія підтримала пропозиції, за які Європарламент проголосував 28 квітня 2015 року.