REUTERS

Харчові відходи становлять серйозну проблему для світової економіки і навколишнього середовища, пише Новое время із посиланням на The New York Times.

Третина всіх вироблених у світі продуктів не з'їдається, а загальна вартість викинутої їжі досягає $400 млрд на рік. Крім того, цією їжею можна було б нагодувати 870 млн голодуючих людей.

Читайте такожУ Венесуелі заборонили купувати продукти частіше двох разів на тиждень

Відео дня

Скорочення харчових відходів на 20-50% дозволить заощадити від $120 млрд до $300 млрд до 2030 року, сказано в доповіді. Крім того, така ситуація призводить до зміни клімату, оскільки надлишкове виробництво використовує величезну кількість водних і земельних ресурсів, а також потрібні витрати на енергетику і транспортування.

З ростом населення Землі проблема буде ускладнюватися, стверджують фахівці.

Раніше УНІАН повідомляв, що вчені прогнозують пік населеності Землі на 2070 рік. Також 5 лютого повідомлялося, що у Маріуполі волонтери виявили 40 тонн гнилих овочів з української гуманітарної допомоги.