У Флориді померла косатка-вбивця / nat-geo.ru

У парку розваг SeaWorld в Орландо з неназваних причин помер самець косатки по кличці Тілікум. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Читайте такожВід Антарктиди скоро відколеться величезний айсберг

Він отримав сумну популярність після того, як у 2010 році вбив жінку-тренера Дон Бранчоу. Крім Бранчоу, Тілікум позбавив життя ще двох людей.

Відео дня

Керівництво SeaWorld повідомило, що у тварини протягом останніх місяців спостерігалися серйозні проблеми зі здоров'ям, однак не уточнило, які саме. Причина смерті косатки наразі не оголошена.

Видання зазначає, що зоозахисники зняли про долю Тиликума документальний фільм "Чорний кіт", основна мораль якого - китоподібних не слід тримати в океанаріумах.

Після загибелі Бранчоу в лютому 2010 року виступи в океанаріумі перервали на два дні.

Повідомляється, що активісти з товариства захисту тварин PETA кажуть, що неодноразово просили керівництво SeaWorld не використовувати в своїх шоу китів, для яких найбільший басейн океанаріуму - те ж саме, що для людини ванна.

Адміністрація SeaWorld після інциденту переглянула правила безпеки і заборонила людям перебувати у воді разом з китами.

"Тим не менш, у лютому 2012 року п'ять дельфінів-косаток були позивачами визнані в судовому процесі проти флоридського аквапарку по справі про наділення їх тими ж конституційними гарантіями захисту від рабства, якими володіють люди", - йдеться в повідомленні.

Після негативного суспільного резонансу керівництво SeaWorld оголосило про закінчення програми з вирощування косаток.