Дослідники записали майже 15 тисяч окремих вокализацій / bbci.co.uk

Це з'ясувалося завдяки дослідженню, опублікованому в кінці грудня 2016 року.

Про це пише "Новое время", посилаючись на NYmag.

"Ми вважали, що в основному кажани кричать щось на кшталт "забирайся звідси!". Але більш точний аналіз показав, що їх вокалізації містять набагато більше інформації", - розповідає співавтор дослідження Йоссі Йовель, зоолог в Тель-Авівському університеті.

Відео дня

Читайте такожУ Татарстані при пожежі загинули тварини із зоопарку

Протягом 75 днів поспіль вчені стежили за поведінкою 22 нільських криланів в неволі, відомих своєю досить складною соціальною організацією. Дослідники записали майже 15 тисяч окремих вокализаций, які кажани використовували у спілкуванні. Причому вдалося більш ніж в 70 % випадків визначити, яка особина видавала сигнал, і приблизно в половині випадків – до якої особини він був адресований.

"Виявилося, що вокалізації кажанів містять інформацію про те, хто їх видає, у якому контексті, про очікування відповіді і навіть конкретного одержувача", — резюмують вчені.

Раніше вважалося, що встановлювати комунікацію з конкретним тваринам з групи можуть більш високоінтелектуальні тварини, наприклад, примати або дельфіни.

"Кажани, можливо, не найсимпатичніші тварини, але вони, як з'ясувалося - члени досить ексклюзивного клубу", - додав Йоссі Йовель.