ekospektr.ru

Як повідомила телекомпанія NBC, перелік, у який увійшли 50 міст США, складений компанією Orkin, яка з 1901 року займається питаннями захисту будинків від гризунів і комах, пише ТАСС.

При його складанні співробітники компанії враховували кількість надійшли в кожному з цих міст звернень з проханням про дезінфекції приміщень.

Чикаго очолює перелік другий рік поспіль, а Нью-Йорк, за повідомленням телекомпанії, зараз здобув сумнівну честь називатися другим в країні містом за масштабами поширення щурів. У першу десятку увійшли Лос-Анджелес, Сан-Франциско, Балтімор, Філадельфія, "міста-близнюки" Міннеаполіс і Сент-Пол, а також Детройт та Денвер.

Відео дня

Читайте такожВнаслідок глобального потепління вимер перший вид ссавців - вчені

Жителям Нью-Йорка не доводиться дивуватися тому, що місто зайняло друге місце у списку, зазначалося в репортажі NBC. Тільки в минулому році в міські служби надійшло 29 314 скарг на засилля гризунів, а в нинішньому році цей рекорд, схоже, буде побитий.

За даними компанії Orkin, яка проводила власне дослідження проблеми, "близько 40% опитаних заявили, що у них в приміщеннях в якийсь момент знаходилися щури".