барс / livejournal.com

Причиною смерті тварин стала щуряча отрута - це було встановлено в ході відповідних досліджень у столиці, передає 112 Україна.

"Надії на те, що загибель пуми Агати і сніжного барса Гаспара у миколаївському зоопарку була трагічним збігом обставин, остаточно розвіялися. Зоопарк отримав висновки київської лабораторії. Звірі загинули від дії щурячої отрути. При цьому директор зоопарку Володимир Топчій підкреслює, що ця отрута накопичувальної властивості. Для того, щоб убити тварину, потрібно або підсипати отруту в корм тривалий час, або дати відразу велику дозу. Оскільки перше практично неможливо, оскільки кішки померли з різницею менше тижня, на обличчя навмисне отруєння. Час отруєння також було обрано не випадково, вважають у миколаївському зоопарку. Тварини загинули напередодні приїзду комісії Європейської асоціації зоопарків і акваріумів. Українська асоціація дійсно сьогодні пропонує 25 тис. грн за інформацію про отруєння", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожРада хоче заборонити вуличних фотографів з тваринами

Відео дня

Поліція відкрила кримінальне провадження по 1 ч. ст. 299 (знущання над тваринами, вчинене із застосуванням жорстоких методів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, невідомі відвідувачі отруїли двох диких кішок у Миколаївському зоопарку. З ознаками отруєння помер у конвульсіях самець сніжного барса Гаспар, а раніше у вольєрі виявили мертву самку пуми.