REUTERS

Як повідомляє ВВС з посиланням на заступника голови департаменту національних парків Таїланду Адісорна Нічдамронга, поки що невідомо, з якою метою тіла зберігалися у храмі в замороженому вигляді.

За словами представника фонду Wildlife Friends Foundation Тома Тейлора, там же були виявлені й частини тіл інших тварин. Фотографії останків були розміщені в соцмережах.

У понеділок фахівці з охорони дикої природи почали вивозити тигрів з монастиря в провінції Канчанабурі. На сьогоднішній день 52 тигра переміщені в спеціальні притулки, 85 тварин все ще залишаються в храмі.

Відео дня

Ченці, які заперечують звинувачення у жорстокому поводженні з тваринами, спочатку відмовлялися віддавати тварин, проте в результаті їм довелося підкоритися постанові суду.

Читайте такожВ Україні половина бурих ведмедів живуть в неприйнятних умовах – зоолог

Тигрячий монастир дуже популярний серед туристів, це також одна з найдорожчих пам'яток Таїланду. Відвідувачам дозволяється годувати тварин і фотографуватися з ними за гроші, незважаючи на те, що монастирю заборонено стягувати будь-яку плату.

Як повідомляв УНІАН, перевезення тигрів з монастиря почали в понеділок, 30 травня. Планується перевезти всіх 137 тигрів, які перебувають на території монастиря.