moya-planeta.ru

Таким чином, за допомогою камери можна цілодобово спостерігати за життям нерпи, повідомляє yle.fi. Всього за кілька днів сайт зібрав приблизно 225 тис. переглядів. Така популярність прямої трансляції здивувала представників фонду.

Читайте такожУ Фінляндії радять не використовувати снігоходи, щоб не потурбувати нерп

"Ми припускали, що люди можуть цим зацікавитися, але коли у п'ятницю вранці нерпа припливла і лягла на скелю, кількість глядачів різко збільшилася. Це стало для нас приємним сюрпризом", - говорить представник прес-служби фонду Йоонас Фрітце.

Відео дня

Ідея встановити камеру почалася з того, що дослідники Університету Східної Фінляндії захотіли вивчити всі 320 особин сайменської нерпи. Для цього в регіоні озера Саімаа були встановлені десятки фотоапаратів, за допомогою яких було ідентифіковано близько 200 нерп.

"Після цього ми і подумали, чому б не встановити камеру з прямою трансляцією, раз ми тепер знаємо багато місць, де нерпи люблять проводити свій час", - сказав він.

Поряд з дослідницькою роботою Фонд дикої природи хоче показати простим людям життя тварин, які знаходяться під загрозою зникнення.

"Звичайно, ми сподіваємося на те, що люди будуть більше знати про нерп і захочуть брати участь в їх захисті і, наприклад, відмовляться від риболовлі з допомогою сіток. Саме лов риби сітками являє найбільшу загрозу для сайменської нерпи", - зазначив Йоонас Фрітце.

Камера буде показувати лежбище нерпи до кінця червня. З середини літа нерпи проводять більшу частину часу у воді.