Фото en.wikipedia.org

Про це повідомляє "5 канал".

Унікальність новонароджених пташенят полягає в тому, що у неволі ці птахи, зазвичай, не розмножуються. Появу пташенят працівники зоопарку помітили лише на третій день від народження.

Наразі мати пташенят поводиться агресивно і до своїх дітей нікого не підпускає. Самі ж малі хижаки тільки-но відкрили очі та ще навіть не можуть самостійно їсти. Літати вони навчаться лише за 3 місяці. Після того як вони самостійно спустяться до відвідувачів зоопарку, їм дадуть імена.

"Це вже третій випадок розмноження у цієї пари в нашому зоопарку. Це єдина пара в Україні, яка розмножується в неволі. Якщо будуть пташенята. То це будуть пташенята другого покоління, виведені в неволі", - розповів орнітолог Одеського зоопарку Віктор Пілюга.

Яструб великий (Accipiter gentilis) - хижий птах роду яструбів ряду соколоподібні. В Україні це гніздовий, кочовий, зимуючий вид. Як і інші види хижих птахів, яструб великий знаходиться під охороною, полювання на нього заборонене. В Європі має охоронний статус видів з найменшим ризиком.

Як повідомляв УНІАН, у квітні в Одеському зоопарку народилося оленятко рідкісних китайських мунтжаків.